فشار در پکیج و بررسی علتهای بالا رفتن بار پکیج نیاز به بررسی دقیق دارد و بهتر است بدانیم که بار پکیج که همان میزان فشار داخل دستگاه است و اندازه استاندارد آن بایستی در محدوده ۱ الی ۲ بار باشد. شما باید بهطور منظم فشار نمایش دادهشده بر روی دستگاه را چک کنید تا مطمئن شوید فشار دستگاه ثابت است. در غیر این صورت اگر درجه فشار برای مدت طولانی روی صفر بماند و پکیج کار کند آسیب جدی به پمپ و قطعات دیگر آن میرسد.
گاهی فشار پکیج تغییر میکند و کم و یا زیاد میشود در اینجا به شما آموزش میدهیم که چطور فشار در پکیج خود را تنظیم کنید و در صورت بروز مشکل با ایرادهای احتمالی آشنا شوید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد عیبیابی پکیج دیواری و سرویس و تعمیر پکیج خود میتوانید با تهران سرویسکاران تماس بگیرید تا در کوتاهترین زمان ممکن مشکل پکیج شمارا برطرف کنند.
دلایل بالا رفتن بار یا فشار در پکیج دیواری چیست؟
۱- باد نداشتن منبع انبساط پکیج:
بیشترین دلایل بالا رفتن بار پکیج، باد نداشتن یا خرابی منبع انبساط پکیج است. منبع انبساط از دو بخش هوا و آب تشکیلشده است که توسط یک دیافراگم لاستیکی از هم جدا میشوند و شبیه یک بالشتک فلزی است که در پشت پکیج قرارگرفته است.
وظیفه منبع انبساط ثابت نگهداشتن بار یا فشار در پکیج در هنگام روشن بودن و کار کردن پکیج است و به این صورت است که در یک سمت جداره آن، هوا با فشار ۱ بار و در سمت دیگر آن آب مدار رادیاتور با فشار ۱٫۵ بار قرار دارد. وقتیکه آب مدار رادیاتور تا ۸۵ درجه سانتیگراد گرم میشود، ۳ درصد به حجم آن اضافه میشود، در این هنگام این حجم اضافی لاستیک دیافراگم را به سمت هوافشرده کرده و جای خود را باز میکند. درنتیجه طبق قانون بویل فشار اضافه نمیشود زیرا حجم با افزایش دما اضافهشده است حال اگر داخلش باد نداشته باشد عملکرد آن دچار مشکل میشود.
۲- خراب بودن منبع انبساط پکیج:
اگر لاستیک دیافراگم سوراخ باشد، وقتی پکیج شروع بهکار کردن کند و دمابالا رود، بار دستگاه نیز افزایش مییابد. بنابراین اگر هنگام روشن شدن دستگاه و تشکیل شعله و بالا رفتن دما، بار آن نیز افزایش پیدا کند و هنگام خاموش شدن دستگاه عقربه فشار به حالت اولیه خود برگردد، بدون شک علت آن خرابی منبع انبساط است.
راه دیگر برای اینکه متوجه شوید منبع انبساط خراب است یا نه این است که برای تست خراب بودن منبع انبساط میتوان سوزن والف هوای آن را فشار دهید، اگر بهجای هواآب از آن خارج شد در این صورت منبع انبساط خراب است و بایستی تعویض شود.
۳- معیوب بودن یا خرابی پمپ پکیج دیواری:
یکی دیگر از دلایلی که باعث بالا رفتن بار پکیج میشود، خرابی پمپ دستگاه است. کار اصلی پمپ پکیج به گردش درآوردن آب در مسیر بین پکیج و رادیاتورها است. در صورت معیوب بودن یا خرابی پمپ، آب به خوبی به گردش درنمیآید و دما بهطور ناگهانی بالا میرود. این بالا رفتن ناگهانی و سریع دما منجر به بالا رفتن بار یا فشار دستگاه میشود.
خرابی پمپ میتواند ناشی از خراب بودن یا شکستگی پروانهها یا خود پمپ باشد و یا همچنین ناشی از خرابی برد کنترل دستگاه که وظیفه فرمان دادن به پمپ را بر عهده دارد. شما میتوانید برای عیبیابی پکیج خود از مشاورین ما در تهران سرویسکاران راهنمایی بگیرید.
۴- خرابی یا سوراخ بودن مبدل اولیه و مبدل ثانویه پکیج :
در پکیجهای تک مبدل، هنگام سوراخ شدن مبدل، آب مصرفی به لایههای داخلی آب مدار گرمایش راه پیدا میکند که در اصطلاح میگویند مبدل از راه به درشده است.
در این حالت هنگامیکه پکیج خاموش است و هنوز شروع به کار نکرده، بار پکیج بالا میرود تا جایی که به ۳ bar میرسد و در این هنگام بار پکیج توسط شیر اطمینان یا شیر ۳ بار تخلیه میشود.
در پکیجهای دو مبدلِ، مبدل ثانویه وظیفه گرم کردن آب مصرفی را بر عهده دارد. این مبدل آب مصرفی را توسط آب رادیاتور گرم میکند و مسیر حرکت آب مصرفی و آب رادیاتور در مبدل ثانویه خلاف جهت و عمود برهم است و هیچ تداخلی باهم ندارند.
حال اگر مبدل ثانویه در لایههای داخلی سوراخ شود ، آب مصرفی به مسیر آب رادیاتور نشت پیدا میکند و باعث بالا رفتن بار پکیج در حالت خاموش بودن دستگاه و یا روشن بودن آن میشود.
بالا رفتن فشار پکیج میتواند خطرناک باشد؟
برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که تمام قطعاتی که در تولید پکیج مورد استفاده قرار میگیرند، نمیتوانند فشار زیاد را برای طولانی مدت تحمل کنند. همین مسئله میتواند برای شما مشکل به وجود بیاورد. اما برای جلوگیری از این مشکل، پکیجها را بر روی مدار سیستم قرار میدهند تا در صورت افزایش فشار، شروع به تخلیه آب اضافی کنند. قطعهای که وظیفه انجام این کار را برعهده دارد، شیر اطمینان یا همان شیر سه بار است.
راههای پایین آوردن بار یا فشار پکیج بهطور اضطراری:
- برای پایین آوردن بار دستگاه در مرحله اول شیر آب سرد ورودی به پکیج را ببندید در مرحله بعدی یکی از شیرهای آب گرم مصرفی را باز بگذارید و در مرحله آخر شیر پرکن، پکیج را بازکنید تا بار دستگاه تخلیه شود و عقربه فشار پایین بیاید.
- روش دیگر و راحتتر که میتوان بهآرامی پیچ را هواگیری کرد این است که یکی از رادیاتورها مانند حوله خشککن داخل حمام را بازکنید تا بهآرامی فشار دستگاه تخلیه شود و عقربه فشار پایین بیاید.
برای تنظیم فشار آب، میتوانید اقدامات زیر را انجام دهید:
- در صورتی که فشار آب زیاد است، شیر تخلیه پکیج را باز کنید. این کار باعث کاهش فشار آب در مدار گرمایش میشود.
- در صورتی که فشار آب کم است، توصیه میشود شیر پرکن را باز کنید. با انجام این عمل، آب به مدار گرمایش تزریق میشود و فشار آب افزایش مییابد.
تنها رابط بین آب مصرفی و آب شوفاژ، شیر پرکن پکیج است. در هنگام باز کردن شیر، به نکات زیر توجه کنید:
- شیر را به آرامی باز کنید تا هوا در آن خارج شود.
- حتماً پکیج را خاموش کنید قبل از انجام این کار.
- در صورتی که شیر پرکن دچار مشکل شده باشد، فشار آب مدار گرمایش بدون باز کردن شیر پرکن کم کم بالا خواهد رفت و از شیر سه بار آب خارج میشود.
با اجرای این روشها، میتوانید فشار آب را به درستی تنظیم کنید. در صورت بروز هرگونه مشکل، بهتر است به نمایندگی مجاز یا متخصص مراجعه کنید. همکاران ما در تهران سرویس کاران میتوانند شما در زمینه تعمیر و سرویس پکیج با بهترین خدمات یاری کنند.
موارد گفتهشده هم در رابطه با پکیج بوتان و هم در رابطه با پکیج ایران رادیاتور صدق میکند.
فشار مناسب پکیج در زمستان
فشار پکیج دیواری در زمستان باید به صورت مناسبی تنظیم شود تا عملکرد بهینه را ارائه دهد. فشار پکیج در همه برندها به یک شکل است و از یک استاندارد پیروی میکند.
میزان مناسب فشار برای پکیج در زمستان، ۱٫۵ بار است. در صورتی که فشار زیر این مقدار باشد، کدهای خطا روی نمایشگر نمایش داده میشود. برای رفع این مشکل، میتوانید با استفاده از شیر زیر دستگاه، فشار را افزایش دهید.
درباره فشار پکیج بوتان، در فصلهای سرد سال، باید بین ۱ تا ۲٫۵ بار باشد. همچنین، برای پکیج لورچ که یکی از مدلهای پکیج بوتان است، نیز در زمستان فشار باید بین ۱ تا ۲٫۵ بار تنظیم شود.
با رعایت این مقادیر، میتوانید فشار در پکیج دیواری خود در زمستان را تنظیم کنید. در صورت بروز هرگونه مشکل یا نیاز به راهنمایی بیشتر، بهتر است با نمایندگی مجاز یا تکنسین متخصص تماس بگیرید.
نکات مهم در مورد فشار آب پکیج
نکته مهمی که باید به آن توجه کنید، این است که در همه مواقع شیر پرکن دستگاه باید بسته باشد، به جز زمانی که قرار است بار دستگاه را تنظیم کنید.
در مواردی که باز کردن شیر پرکن، مقدار درجه بار ثابت باشد، این اتفاق به دلایل زیر رخ میدهد:
- اگر فشار آب ساختمان کم باشد، باید بار را تنظیم کرده تا فشار آب ساختمان را افزایش دهید.
- گاهی اوقات ممکن است منومتر پکیج شما رسوب گرفته باشد. در این حالت بهتر است از افراد متخصص در این زمینه کمک بگیرید تا از وقوع خسارت های احتمالی جلوگیری کنید.
همانطور که در بخش های قبلی هم بیان شد، برای تنظیم فشار بار پکیج، بهتر است مقدار آن بین ۱ تا ۱٫۵ بار باشد. بنابراین، اگر پکیج دیواری شما روشن باشد و دمای آن بالای ۶۰ درجه سانتیگراد باشد، باید فشار بار پکیج را روی ۱٫۵ بار تنظیم کنید. اما اگر پکیج خاموش باشد، دستگاه سرد باشد و دمای آن کمتر از ۶۰ درجه سانتیگراد باشد، باید فشار بار پکیج را روی ۱ بار تنظیم کنید.
شاید برایتان سوال باشد که چرا باید این کار را انجام دهید. دلیل اصلی این است که زمانی که پکیج سرد است و آن را روشن میکنید، پس از مدتی پکیج گرم میشود. این اتفاق به دلیل منبسط شدن آب رخ میدهد که باعث افزایش فشار آب میشود.
کلام پایانی
پکیجها از مهمترین لوازم در امر سیستم گرمایشی و تولید آب گرم مصرفی در منازل و ساختمانها محسوب میشوند. به دلیل اینکه جزو وسایل مصرفی هستند، استهلاک بالایی دارند. با انجام سرویسهای دورهای منظم میتوانید از فرسودهشدن آن جلوگیری کرده و عمر دستگاه خود را چند برابر کرد.
تهران سرویسکاران، دارای کادری مجرب و آموزشدیده هستند. آنها تمام محلات استان تهران و البرز را تحت پوششدارند. شما میتوانید بهوسیله تماس تلفنی از قیمت و تعرفهی تعمیرات و سرویس انواع مدلهای پکیج آگاه شوید. گذاشتن درخواست در سایت تهران سرویسکاران راهی دیگر برای ثبت درخواست شما است و شرکت در اسرع وقت درخواست شمارا اجابت میکند و یک تعمیرکار حرفهای و باتجربه را برای شما اعزام میکند.