امروزه یکی از پرمصرفترین سیستمهای حرارتی، سیستم رادیاتور است که متقاضیان بسیاری داشته و در محیطهای اداری و یا منزل بیشترین محبوبیت را دارد. بااینحال شما چه با نصب پکیج شوفاژ دیواری و چه با داشتن سیستم مرکزی موتورخانه احتمالاً به سؤال بزرگی برخورد میکنید که تصمیمگیری را برای شما سخت میکند.
تفاوتهای اصلی رادیاتورهای پرهای و پانلی در چیست؟
در این بخش از مقالات تهران سرویسکاران، قرار است به شرح و توضیح مختصری درباره تفاوت رادیاتورهای پانلی و پرهای بپردازیم و همچنین مزایا و معایب هرکدام را بازگو کنیم. احتمالاً در پس از مطالعه این مطلب تصمیمگیری برای شما سادهتر خواهد بود؛ بنابراین تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
بهطورکلی رادیاتور چگونه به فعالیت میپردازد؟
ازجمله روشهای بسیار مناسب برای گرم کردن منزل، استفاده از پکیج و رادیاتور است. درصورتیکه بخواهیم روند فعالیتی که رادیاتور باعث به وجود آمدن حرارت میشود را توضیح دهیم، باید بگوییم که آب گرم است که در چرخه این سیستم، به گردش درآمده و با جریان یافتنهای مکرر آب داغ در لولههای رادیاتور پکیج، فضای گرم را متولد میکند.
با توجه به استفاده ساده از پکیجها و همچنین دمای مطبوعی که پس از نصب در منزل و در ساختمان ایجاد میشود، میتوان گفت همواره استفاده از رادیاتور ازجمله قدیمیترین و محبوبترین فرآیندهای حرارتی در کل دنیا بهحساب میآید.
رادیاتور پرهای چگونه عمل میکند؟
رادیاتور پرهای که از جنس آلومینیوم خشک ساختهشده است، میتواند گرما را تا زمان بسیار کوتاهی بهصورت متعادل در فضا منتقل کند. همچنین جنس آلومینیوم رادیاتور پرهای به علت تولید انرژی با کارایی بیشتر و همچنین متناسب با محیطزیست است.
همانطور که از نام این مدل رادیاتور میتوان حدس زد، آنها دارای تعدادی پره هستند که این امکان را به ما میدهند که با کموزیاد کردن پرهها اندازه آنها را به میزان دلخواه تغییر دهیم. وزن سبکی که رادیاتورهای پرهای دارند باعث میشود قابلیت استفاده سادهای به شما داده و همچنین به علت ظاهر جذاب پرهها و پایهای که بر روی آن قرارگرفتهاند، زیبایی کلاسیکی به منزل شما میبخشند.
مزایای رادیاتور پرهای چیست؟
چه دلایلی ممکن است وجود داشته باشد که انتخاب ما رادیاتور پرهای باشد؟
شاید بتوان گفت مهمترین نکته این است که به علت جدا بودن پرهها از یکدیگر، در صورت آسیب یک قسمت از رادیاتور، احتیاجی به کنار گذاشتن کلی آنها نخواهد بود؛ کافی است پره موردنظر خود را تعویض و یا تعمیر کنید.
این محصولات قابلیت نصب نسبتاً ساده داشته و با توجه به اقتضای محیط، در اندازههای متنوع در دسترس شما قرار میگیرند. بهعلاوه باید ذکر کنیم که این محصولات معمولاً با سرعت نسبتاً بالایی گرما را به محیطهای مذکور انتقال میدهند.
رادیاتورهای پرهای برای سیستمهای مداربسته که بهصورت گرمای غیرمستقیم با آب گرم کار میکنند، بسیار مناسب هستند.
همچنین این سبک رادیاتورها را میتوان در اتاقهای مختلف بهطور مجزا از یکدیگر خاموش و یا روشن نموند بدون وابستگی به سیستم مرکزی.
معایب رادیاتور پرهای چیست؟
پره رادیاتورها که از جنس آلومینیوم ساختهشدهاند، در کنار محاسنی که ممکن است برای ما داشته باشند، معمولاً به خطراتی نیز منجر میشوند. احتمال خطر ترک خوردن، داغ شدن و پریدن آلیاژ پرهها به نسبت زیاد خواهد بود.
ازجمله معایبی که میتوان برای رادیاتورهای پرهای نام برد، این است که بهطور مداوم احتیاج به هواگیری دارد. گیرکردن هوا بهطور مکرر سیستم رادیاتور را با مشکل روبرو کرده و درنتیجه هواگیریهای طولانی را میطلبد.
اگرچه این مدل رادیاتورها بهسرعت گرما را انتقال میدهند اما مصرف انرژی زیادی داشته و ممکن است هدر رفت آن را افزایش دهد. علاوه بر این مورد، در بسیاری از اوقات برای نصب رادیاتور پرهای، فضای زیادی اشغالشده و مدل آن نسبت به سایر انواع رادیاتور قدیمیتر است.
رادیاتور پانلی چگونه عمل میکند؟
در رادیاتورهای پانل فرایند کلی تفاوت چندانی با پره ندارد و به همان شکل گردش آب داغ و پخش گرما از طریق سطح به فضای اتاق است. اما در پانل شما یک فلز (در انواع مختلف) مسطح با یک یا دو پانل است. پانلها هرچه بزرگتر و عریضتر باشند، فضای بیشتری را برای گرم کردن آماده میکنند.
مزایای رادیاتور پنلی:
با توجه به سطح یکپارچه رادیاتور پانل، احتمالاً ظاهر جذاب و جدیدتری برای منزل و یا محل کار خودخواهید داشت، علاوه بر آن شما میتوانید مطمئن باشید که این سطح صاف بهسادگی تمیز میشود.
برای نصب پانل زمان و هزینه زیادی دریافت نمیشود و درنتیجه تهیه آنها بهصرفهتر است. میتوان گفت شاید یکی از مهمترین مزایای رادیاتورهای پانل این است که برخلاف پره، احتیاج به هواگیری مداوم نداشته و دردسر این مسئله را برای شما کاهش میدهد.
بازدهی انرژی بالا از دیگر محاسنی است که پانلهای برای شما به ارمغان میآورند. همچنین به دلیل استفاده از فولاد، شما هزینه مناسبتری نسبت به پرهها خواهید پرداخت. لازم به ذکر است که سرعت انتقال گرما در سیستم پنلی بسیار بیشتر از رادیاتورهای پرهای است.
معایب رادیاتور پنلی:
لازم به ذکر است که رادیاتورهای پانلی بسیار کارآمد بوده و از معایب رادیاتور پره، مجزا هستند. تنها عیبی که میتوان برای پانلها نام برد این است که در صورت آسیب به رادیاتور، مجبور به تعویض کل رادیاتور خواهید بود.
مقایسه رادیاتورهای پانلی و پرهای:
با توجه به توضیحات فوق، باید متوجه شده باشید که پنل و پره با توجه جنس متفاوتی که دارند هرکدام میتوانند مزایا و معایب خاصی را برای شما ایجاد کنند. انتخاب هرکدام از آنها با توجه به نوع کارکرد انتظاری شما و اقتضای محیط شماست.
قیمت مناسب پانل، راحتی در استفاده و همچنین سرعت انتقال گرما ازجمله مزایایی است که پانل برای شما به ارمغان میآورد.
اما درصورتیکه متعادل ساختن دمای محیط، امکان تغییر پرهها در صورت بروز مشکل و سبکی وزن به علت جنس آلومینیومی، برایتان بیشتر حائز اهمیت است باید رادیاتور پرهای استفاده کنید.
جمعبندی
در مطالب فوق راجع به یکی از مهمترین سؤالاتی که در هنگام خرید سیستم حرارتی پکیج که ممکن است برایتان پیشآمده باشد صحبت کردیم.
درصورتیکه بخواهید به نصب یا تعمیر پکیج به یکی از مجموعههای متخصص اعتماد کنید، پیشنهاد ما به شما مجموعه تهران سرویسکاران است. شما میتوانید با اعتماد به تهران سرویسکاران، با بهترین قیمت مشکلات مربوط به پکیج را برطرف کرده و از خدمات ما بهره ببرید.
در صورت تمایل میتوانید از خدمات نمایندگی بوتان و نمایندگی ایران رادیاتور استفاده کنید.